JE ŽIVOT BEZ PŠENICE LEPŠÍ?
Moja stará mama žije 83 rokov.
Nikdy nejedla proteín, nepoužila kokosový olej a celý život konzumovala pšenicu, slaninu a iné potraviny, ktoré už dnes vôbec nie sú in. 2005 rokov nikomu nevadila pšenica a každý deň sme ju bez problémov a náznaku nejakej obavy o svoju líniu konzumovali. A dnes, pšenicu meníme za rôzne umelo vytvorené proteíny, ktoré v sebe ukrývajú viac umelého ako prírodného. Ale má to veľa bielkovín ako ďalšie „prírodné potraviny“ typu šmakoun a cottage cheese, ktoré prírodu nevideli ani keď sa prevážali do obchodov. Odrazu nám naša nekonzumovateľná pšenica začala vadiť, odrazu sa z nej priberá a každý „rýchlo-fitnessák“ je celiatik, len preto lebo o tom píše človek, ktorý naozaj tým celiatykom je (Novak Djokovič). Pravdepodobne veľa ľudí s mojím názorom nebude súhlasiť, ale snažím sa písať fakty. Moja stará mama aj vďaka pšenici a podobným potravinám žije 83 rokov. Pretože namiesto sedenia pri počítači a pečení „pseudofit“ receptov, denne prešla chôdzou aj 20 km. Do práce v tej dobe nechodil ani autobus, ani autá. Vykonávala najzákladnejšiu ľudskú lokomóciu - pohyb.
P.S. Dajme do popredia pohyb pred zbytočným varením a pečením novodobých „fitreceptov“.
ĎALŠIE ČLÁNKY:
INTERVALOVÝ TRÉNING - AKO TRÉNOVAŤ EFEKTÍVNEJŠIE?